+90 232 799 04 81
+90 507 510 17 87
Fatih Mah. 1191 Sok. No:15/B Sarnıç / Gaziemir / İzmir
sales@microway.com.tr

Katlı ve Oda Tipi Fırınlarımız

Kurutma, gıda maddelerinin dayanıklılığını artırmak için kullanılan en eski muhafaza yöntemlerinden biridir. Kurutma veya dehidrasyon; mikrobiyal bozulmaların ve kimyasal reaksiyonların yavaşlatılması veya durdurulması amacıyla katı maddelerden suyun uzaklaştırılması işlemidir. Meyve ve sebzelerin kurutulmasında, konvansiyonel kurutma, vakum kurutma, kızılötesi ışınlar ile kurutma, ozmotik kurutma, dondurarak kurutma ve mikrodalga kurutma yöntemleri kullanılmaktadır.

Kurutulacak meteryalin kimyasal yapısı , yüzey alanı , malzemenin kalınlığı , lif yapısına baglı olarak suyun hareketine gösterdigi direnç ve ortamdaki  sıcaklık ve sıcaklıga baglı  nem  oluşumunun yönetilmesi  ; kuruma  hızını ve süresini  artırır  yada azaltır.

Endüstriyel Mikrodalga Fırınlarımız

Mikrodalga kurutma işleminde yüksek frekanslı dalgalar kurutulan materyalin içinden hızla geçmekte, absorblanarak ısı enerjisine dönüşmekte ve böylece materyal içindeki su buharlaşmaktadır. Mikrodalga kurutmada ısı transferi, merkezden yüzeye doğru olduğu için kurutulan gıda maddesinin, iç sıcaklığı yüzey sıcaklığından daha yüksek olup, konvansiyonel kurutmaya göre daha dinamik bir ısı transferi gerçekleşmektedir.

Mikrodalga teknolojisi gıda sektöründe ısıtma, kritik ve zor nemlerin  alınmasında ve bunların yanında paketli / paketsiz ürünlerde  pastörizasyon ve fumigasyon konusunda kullanılmaktadır. Gıda dışı ürünlerde özellikle zor ve düşük nemlerin alınmasında ve ürünlerin kurutulmasında  kullanılmaktadır.

Katlı ve Oda Tipi Fırınlarımız

Kurutma, gıda maddelerinin dayanıklılığını artırmak için kullanılan en eski muhafaza yöntemlerinden biridir. Kurutma veya dehidrasyon; mikrobiyal bozulmaların ve kimyasal reaksiyonların yavaşlatılması veya durdurulması amacıyla katı maddelerden suyun uzaklaştırılması işlemidir. Meyve ve sebzelerin kurutulmasında, konvansiyonel kurutma, vakum kurutma, kızılötesi ışınlar ile kurutma, ozmotik kurutma, dondurarak kurutma ve mikrodalga kurutma yöntemleri kullanılmaktadır.

Kurutulacak meteryalin kimyasal yapısı , yüzey alanı , malzemenin kalınlığı , lif yapısına baglı olarak suyun hareketine gösterdigi direnç ve ortamdaki  sıcaklık ve sıcaklıga baglı  nem  oluşumunun yönetilmesi  ; kuruma  hızını ve süresini  artırır  yada azaltır.

Endüstriyel Mikrodalga Fırınlarımız

Mikrodalga kurutma işleminde yüksek frekanslı dalgalar kurutulan materyalin içinden hızla geçmekte, absorblanarak ısı enerjisine dönüşmekte ve böylece materyal içindeki su buharlaşmaktadır. Mikrodalga kurutmada ısı transferi, merkezden yüzeye doğru olduğu için kurutulan gıda maddesinin, iç sıcaklığı yüzey sıcaklığından daha yüksek olup, konvansiyonel kurutmaya göre daha dinamik bir ısı transferi gerçekleşmektedir.

Mikrodalga teknolojisi gıda sektöründe ısıtma, kritik ve zor nemlerin  alınmasında ve bunların yanında paketli / paketsiz ürünlerde  pastörizasyon ve fumigasyon konusunda kullanılmaktadır. Gıda dışı ürünlerde özellikle zor ve düşük nemlerin alınmasında ve ürünlerin kurutulmasında  kullanılmaktadır.