Endüstriyel Mikrodalga Fırınlarımız
Mikrodalga kurutma işleminde yüksek frekanslı dalgalar kurutulan materyalin içinden hızla geçmekte, absorblanarak ısı enerjisine dönüşmekte ve böylece materyal içindeki su buharlaşmaktadır. Mikrodalga kurutmada ısı transferi, merkezden yüzeye doğru olduğu için kurutulan gıda maddesinin, iç sıcaklığı yüzey sıcaklığından daha yüksek olup, konvansiyonel kurutmaya göre daha dinamik bir ısı transferi gerçekleşmektedir.
Mikrodalga teknolojisi gıda sektöründe ısıtma, kritik ve zor nemlerin alınmasında ve bunların yanında paketli / paketsiz ürünlerde pastörizasyon ve fumigasyon konusunda kullanılmaktadır. Gıda dışı ürünlerde özellikle zor ve düşük nemlerin alınmasında ve ürünlerin kurutulmasında kullanılmaktadır.