Mikrodalga Fırın – Ürün Bilgileri:
Mikrodalga teknolojisi gıda sektöründe ısıtma, kritik ve zor nemlerin alınmasında ve bunların yanında paketli / paketsiz ürünlerde pastörizasyon ve fumigasyon konusunda kullanılmaktadır.
Gıda dışı ürünlerde özellikle zor ve düşük nemlerin alınmasında ve ürünlerin kurutulmasında kullanılmaktadır.
- Fırınlarımız da 2450 Mhz frekansından çalışan su ya da hava soğutmalı üreteçler kullanılarak ihtiyaca göre kapasite belirlenip ona göre üretim yapılmaktadır.
- Mikrodalga fırınlarımız modüller şeklinde olup her modülde 18 KW üreteçler kullanılmıştır. Baslangıç kapasite hesaplarına göre dizayn edilen fırınlarımızda isteğe bağlı olarak sonradan 18 KW’lık modüller halinde birden çok modül ilave yapılabilmektedir.
- Fırınlarımızda patenti firmamıza ait olan, özellikle paketli ürünlerin pastörizazsyon ve fumigasyon işlemleri için termal kameralar sayesinde elde edilen bilgilerle istenilen sıcaklıkta istenilen sürede kalması sağlanmaktadır. Bu yazılım ve donanım sayesinde fırınlarımız pastörizatör ya da fumigatör olarak kullanılmaktadır.
- Kimyasal kullanılmadan paketli / paketsiz ürünlerin pastörize ya da fumige edilmesi gıda sektörü için çok büyük bir yeniliktir.
- Gıdaya uygun ambalajlı ürünler mikrodalgadan geçtikten sonra mikrobiyoloik değerler istenilen değerlere indirilir, ürünlerin raf ömrü uzar. Küf, maya, bakteri, kelebek, kurt, larva ya da pupa üremesi görülmez.
- Fırınlarımızı uluslararası standartlara uygun olarak üretilmektedir.
- Ürünlerimizin tamamı paslanmaz çelikten imal edilmektedir.
Çalışma Prensibi:
Mikrodalgalar, iyonize olmamış elektromanyetik dalgalardır. Mikrodalga ısıtma sistemlerinde elekromanyetik enerji madde içerisinde doğrudan ısıya dönüşmektedir. Bu sistem ile konvansiyonel ısıtma sistemleri karşılaştırıldığında ısıtma veya kurutma süresinin çok daha kısa olduğu ve daha homojen bir ısıtma ve kurutma sağladığı görülür. Aynı zamanda bu yöntemle sadece malzeme ısıtılmaktadır. Ocağı, iletim grubunu ve ortamdaki havayı ısıtmaya gerek yoktur.
Dayanıklı
Ekonomik
Mikrodalga Fırın – Ürün Bilgileri:
Mikrodalga teknolojisi gıda sektöründe ısıtma, kritik ve zor nemlerin alınmasında ve bunların yanında paketli / paketsiz ürünlerde pastörizasyon ve fumigasyon konusunda kullanılmaktadır.
Gıda dışı ürünlerde özellikle zor ve düşük nemlerin alınmasında ve ürünlerin kurutulmasında kullanılmaktadır.
- Fırınlarımız da 2450 Mhz frekansından çalışan su ya da hava soğutmalı üreteçler kullanılarak ihtiyaca göre kapasite belirlenip ona göre üretim yapılmaktadır.
- Mikrodalga fırınlarımız modüller şeklinde olup her modülde 18 KW üreteçler kullanılmıştır. Baslangıç kapasite hesaplarına göre dizayn edilen fırınlarımızda isteğe bağlı olarak sonradan 18 KW’lık modüller halinde birden çok modül ilave yapılabilmektedir.
- Fırınlarımızda patenti firmamıza ait olan, özellikle paketli ürünlerin pastörizazsyon ve fumigasyon işlemleri için termal kameralar sayesinde elde edilen bilgilerle istenilen sıcaklıkta istenilen sürede kalması sağlanmaktadır. Bu yazılım ve donanım sayesinde fırınlarımız pastörizatör ya da fumigatör olarak kullanılmaktadır.
- Kimyasal kullanılmadan paketli / paketsiz ürünlerin pastörize ya da fumige edilmesi gıda sektörü için çok büyük bir yeniliktir.
- Gıdaya uygun ambalajlı ürünler mikrodalgadan geçtikten sonra mikrobiyoloik değerler istenilen değerlere indirilir, ürünlerin raf ömrü uzar. Küf, maya, bakteri, kelebek, kurt, larva ya da pupa üremesi görülmez.
- Fırınlarımızı uluslararası standartlara uygun olarak üretilmektedir.
- Ürünlerimizin tamamı paslanmaz çelikten imal edilmektedir.
Çalışma Prensibi:
Mikrodalgalar, iyonize olmamış elektromanyetik dalgalardır. Mikrodalga ısıtma sistemlerinde elekromanyetik enerji madde içerisinde doğrudan ısıya dönüşmektedir. Bu sistem ile konvansiyonel ısıtma sistemleri karşılaştırıldığında ısıtma veya kurutma süresinin çok daha kısa olduğu ve daha homojen bir ısıtma ve kurutma sağladığı görülür. Aynı zamanda bu yöntemle sadece malzeme ısıtılmaktadır. Ocağı, iletim grubunu ve ortamdaki havayı ısıtmaya gerek yoktur.